preskoči na sadržaj
 

Školski kurikulum Osnovne škole „Petar Zrinski“ Šenkovec

 

Ostvarivanje svojih temeljnih ciljeva, načela, koncepcije, očekivanih ishoda i kompetencija država definira kroz Nacionalni kurikulum. Osnovno sredstvo realizacije definiranih nastojanja iz nacionalnog kurikuluma je Nastavni plan i program kojega realizira škola kao svoju temeljnu obvezu. Zbog brzine tehnoloških, znanstvenih i društvenih promjena te raznolikosti specifičnih lokalnih potreba i interesa, a koji nisu sadržani u Nacionalnom kurikulumu svaka škola donosi svoj Školski kurikulum.

Školskim kurikulumom, kao jednim od temeljnih dokumenata škole, želimo realizirati neke temeljne zadaće škole: razvijati kompetencije učenika na različitim područjima te postići neke specifične ciljeve. Osim sadržaja i tema u pojedinim predmetima, potrebe razvoja kompetencija i vještina učenika za snalaženje u suvremenom svijetu nalažu nam da redovne programe obogaćujemo metodički, didaktički i sadržajno, te oblicima rada koji će omogućiti učenicima da obogaćuju i formiraju vlastite sustave i razvijaju vlastite strategije učenja i djelovanja u prirodnom okruženju i timu.

Želimo razvijati školu i nastavni rad orijentiran na učenika ali i precizno artikuliran, tako da udovoljava modernim uvjetima kurikuluma (metodologijom, kriterijima i tehnologijom izrade kurikuluma); želimo zadovoljiti specifične potrebe učenika te ih uvesti u znanstveni pristup i rad. Ostvarivanje definiranih nastojanja OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec ostvarivat će kroz: izbornu, dodatnu, dopunsku nastavu, izvannastavne aktivnosti, izvanučioničnu nastavu, integrirane dane, školske projekte, aktivnosti, razvojni plan i program škole, analizu nastavnog procesa i samovrednovanje.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Lista linkova je prazna

Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju