preskoči na sadržaj
Vijesti

ZAJEDNO ZA BOLJI INTERNET 2020.

OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec i ove  se godine pridružila obilježavanju Dana sigurnijeg interneta (Safer Internet Day  - SID) pod motom  „Zajedno za bolji Internet.“


Na satovima informatike u vremenu od  10. veljače do 14. veljače provodile su se radionice vezane uz odgovorno i sigurno ponašanje na internetu  na kojima  su učenicima predočene stvarne situacije iz svakodnevnog života.

Učenici sedmih razreda vrlo su aktivno sudjelovali u debati pod nazivom Stvarno prijateljstvo je kvalitetnije od virtualnog, podijelili su se u dvije grupe, afirmacijsku i negacijsku dok su debatu vodili suci koji su odlučivali koja grupa je bila bolja u iznošenju svojih argumenata.

Učenici osmih razreda samostalno su izrađivali društvenu online  igru Čovječe, ljuti se i ne dopusti zlostavljanje. Učenici su se podijelili u grupe, jedna grupa je osmišljavala i raspravljala o brojnim scenarijima koje je moguće susresti u online svijetu te razmijenila svoja promišljanja što bi učinili kao promatrači i kako bi se osjećali te na osnovi toga izrađivali online kartice za igru.  Umjesto uporabe kockica, pomak bi se određivao digitalnim putem uz program sa slučajnim brojevima pa je jedna grupa imala zadatak odrediti tri slučajna broja i njihov zbroj, izraditi program na micro:bitu. Zadnja grupa izrađivala je ploču za igru u digitalnom obliku. Na sam Dan sigurnijeg interneta odigrali smo nekoliko puta našu online društvenu igru.

Učenici 6. razreda izradili su ankete u alatu Forms u Office 365 na temu Odgovorno ponašanje na internetu.

Učenici 5. razreda imali su radionicu na temu Digitalni tragovi i sigurnost na internetu, zabavljali su se rješavajući kviz, radeći u grupama i na kraju su svoje zaključke  i pravila sigurnosti na internetu zapisivali na Padlet ploči. Kao zaključak o sigurnosti na internetu i digitalnim tragovima izradili su u programu 3D Bojanje digitalni otisak stopala i u njemu naveli ono što bi htjeli da se o njima zna u budućnosti.

U utorak, 11. veljače sudjelovali smo u online kvizu putem Centra za sigurniji Internet www.csi.hr.

Tako smo se i ove godine zabavili i naučili nešto novo i korisno!

Lidija Matoša, prof. inf.

 

 



Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 27. 2. 2020.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?





Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica





preskoči na navigaciju