2020-11-06 16:41:15

ZANIMLJIVI DANI U 2.RAZREDU PŠ MAČKOVEC

Uvijek smo posebno uzbudljivi kada stigne mjesec listopad.

Znamo da tada imamo Dan kruha i Dan jabuka.

Za Dan kruha smo učili koji nam sastojci trebaju da bi se ispekao kruh,kako se od zrna pšenice ili kukuruza dolazi do brašna.

Vrijedne ruke naših mama i baka su nam ispekle kruh,klipiće,pletenice i kolače.

Na satu vjeronauka smo se pomolili molitvom Oče naš s vjeroučiteljicom Anamarijom Režek.
 

Za Dan jabuka svaki od nas je donio 2 jabuke.Učiteljica je ispekla najfiniju pitu od jabuka.Naučili smo koje vrste jabuka rastu u našem zavičaju.Na satu TZK smo igrali igre s jabukama i natjecali se tko će prvi pojesti svoju jabuku.

U Tjednu zdravog doručka smo učili koje su to zdrave namirnice od kojih možemo pripremiti zdrav doručak jer je doručak najvažniji obrok u toku dana.

Pripremali smo smoothie od svježeg voća,orašastih plodova,chia sjemenki.Napravili smo jelovnik za cijeli tjedan za zdravi doručak.

Obilježili smo i Mjesec hrvatske knjige s našom gospođom knjižničarkom Lidijom Toth. Razgovarali smo o pročitanoj knjizi Miš koju je napisao Božidar Prosenjak.Uvijek nas knjižničarka razveseli vrećicom bombona pa nam je lektira još slađa za čitanje.

Na kraju mjeseca smo imali projektni dan o zdravlju.Ponovili smo kako ostati odgovoran u vrijeme epidemije Covid 19 u školi i kod kuće.
Radili smo ukusan sok od jabuke,naranče i mrkve.Popili smo ga u trenu.

Pisali smo igrokaz upravo o voću od kojeg smo radili sok.
U trenu nam je prošao listopad-mjesec pun zanimljivosti.


 


Osnovna škola Šenkovec Čakovec