2020-10-26 12:10:46

LISTOPAD – mjesec pun događanja u 2.a i 2.b razredu

U listopadu obilježavamo Mjesec hrvatske knjige, Dane kruha i Dan jabuka. Svemu tome su se pridružili učenici 2.a i 2.b razreda naše škole sa svojim učiteljicama.

Posjetili su Knjižnicu i čitaonicu Šenkovec. Ravnateljica knjižnice, Božica Mezga, organizirala im je zanimljiv susret s književnicom Milom Železnjak i ilustratoricom Gabrijelom Binder. Naravno, sve uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera. A do kraja kalendarske godine svi su učenici na poklon dobili besplatno članstvo u knjižnicu!

20. listopada učionicama su zamirisale jabuke. Učenici su istraživali sorte jabuka koje rastu u njihovom okruženju. Sladili su se odličnom pitom od jabuka i ukusnim kompotom. Pomoću plakata doznali su puno zanimljivosti o jabukama. Istražili su koje je najomiljenije voće u razredu, a pobjednik je upravo kraljica voća – jabuka!

Dan kruha obilježili su čitanjem tekstova i pjesama o kruhu i jesenskim plodovima, saznali su kako je Ana kupila kruh gledanjem crtanog filma. Istraživali su koja je vrsta kruha najzdravija, te skupljali recepte kako se može iskoristiti stari kruh. Tako je nastala razrednu knjigu recepata Novi recepti od staroga kruha.

U svemu ovome učenici i učiteljice imale su lijepu suradnju s roditeljima.

Listopad je baš zanimljiv i bogat mjesec u kojem smo svi uživali!

 

            


Osnovna škola Šenkovec Čakovec