2020-09-22 09:24:14

„DANI KAJKAVSKE RIJEČI „ ZLATAR

     Živimo drugačije, opreznije. Živimo ponekad u strahu, ali naučili smo veseliti se nekim malim , običnim stvarima koje čine naš dan vedrijim i opuštenijim.

„Nesmo pozobili na naš KAJ šteri i ove leto zvoni našim zagorskim bregima, makar nas neje bilo tam. Čuje se za bregom, luče nas z trove, leti z matulom…“ I naš međimurski kaj se čuje, jer smo i ove godine sudjelovali radovima svojih učenika na 51.Zboru malih pjesnika.

Prispjelo je 257 radova iz 45 škola kajkavskog govornog područja. Prosudbena komisija u sastavu: prof. Željka Horvat-Vukelja, dr.sc. Ivo Kalinski i prof. Ivančica Tomorad, odabrala je 52 pjesme, 52 autora koje su tiskane  u zbirci pjesama i predstavljene na Zboru u Zlataru 19. rujna 2020.Zbog epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti sudjelovati osobno na manifestaciji ali radovi naših učenika i ove su godine bili vrlo uspješni. Tako su u zbirci objavljeni radovi ovih učenika:.

Roko Abramović, 1. razred, PŠ Mačkovec, mentorica Senka Saško

Gita Radiković, 2.a razred, mentorica Gordana Magdalenić

Edi Dobranić, 3. razred PŠ Mačkovec, mentorica Nada Grahovec

Filip Sklepić, 3.a razred ,mentorica  Jasminka Mesarić

Na natječaj za dječju likovnu izložbu "Čovjek čovjeku" koja se tradicionalno održava u okviru kulturne manifestacije "Dani kajkavske riječi" , ove se godine odazvalo petnaest škola s ukupno 305 likovnih radova. Organizator zahvaljuje svim voditeljima i voditeljicama koji su, usprkos svim teškoćama u organizaciji nastave uzrokovanima pandemijom Covida-19, i ove godine poslali dječje likovne radove, omogućujući time nastavak održavanja ove likovne izložbe koja je najstarija sastavnica "Dana kajkavske riječi" i time doprinijeli promociji dječjeg likovnog stvaralaštva. Za izložbu su odabrana 62 rada, 58 autora. Među odabranim autorima nalaze se i autori iz naše škole:

Nela Blagus, 3.a razred, mentorica Jaminka Mesarić

Filip Sklepić, 3.a razred, mentorica Jaminka Mesarić

Franka Podgorelec,1.a razred, mentorica Radojka Oreški

Marija Kečkeš, 1.a razred, mentorica Radojka Oreški

Sven Sabolek, 1.a razred, mentorica Radojka Oreški

Maša Hanžeković,2.b razred, mentorica Ladislava Šestak-Horvat

Lea Vidović, 2.b razred, mentorica Ladislava Šestak-Horvat

Elena Malnar, 2.b razred, mentorica Ladislava Šestak-Horvat

Hrvoje Levatić, 2.b razred, mentorica Ladislava Šestak-Horvat

Tena Kiš, 4.razred PŠ Mačkovec, mentorica Nada Grahovec

Iva Tasić, 1.razred PŠ Mačkovec, mentorica Senka Saško

 

Unatoč svim nedačama koje su nas snašle ,opet smo sudjelovali i dokazali da nas ništa ne može spriječiti da budemo maštoviti  i kreativni. To je nešto što se nalazi u nama , a potrebno je samo uzeti olovku ili kist u ruke i čarolija počinje.

Fotografije su na ovoj poveznici:

https://www.facebook.com/ossenkovec/posts/1713071415518271

 


Osnovna škola Šenkovec Čakovec