2019-10-02 08:10:21

50 GODINA „DANA KAJKAVSKE RIJEČI“ U ZLATARU

Pučko otvoreno učilište dr. Jurja Žerjavića Zlatar povodom 50. obljetnice Zbora malih pjesnika dodijelilo je 1. mjesto i posebno priznanje OŠ Petar Zrinski Šenkovec za dugogodišnje uspješno sudjelovanje na Zboru malih pjesnika u Zlataru, najviše objavljenih literarnih radova u zbornicima, te za njegovanje dječjeg kajkavskog pjesništva i očuvanje zavičajne kulture.

 Svi smo u školi vrlo ponosni na to priznanje, a posebno ovogodišnji učenici i mentori -  dobitnici  nagrada i priznanja.

Likovna izložba Čovjek čovjeku:

Neo Varga, Gabrijel Levačić, Hrvoje Levatić iz 2.b razreda i njihova učiteljica Ladislava Šestak-Hovat. Hrvoje Levatić nagrađen je posebnom nagradom za svoj likovni rad.

Lina Vuk iz 3. a razreda i njezina učiteljica Jasminka Mesarić.

Zoja Šestak, 5. razred i učiteljica Radojka Oreški.

Žana Marie Munda, 8. razred i učitelj Josip Mihalković.

Na Zboru malih pjesnika svoje su stihove na kajkavskom narječju i u međimurskoj narodnoj nošnji kazivale Elena Malnar iz 2.b razreda; Zoja Pintarić, Zoja Šestak i Mia Šalja, učenice 5. razreda. Mijina pjesma Da bom zrosla osvojila je 3. nagradu prosudbene komisije. Njihove mentorice bile su učiteljice Ladislava Šestak-Horvat, Vesna Golub, Radojka Oreški i Senka Saško. Pjesme su objavljene u ovogodišnjem jubilarnom zborniku 50. Zbora malih pjesnika. U zborniku su objavljeni i osvrti nekih od dugogodišnjih suradnica Zbora malih pjesnika, pa tako i osvrti naših učiteljica Senke Saško i Radojke Oreški.

Iskrene čestitke svima!

 


Osnovna škola Šenkovec Čakovec