2019-09-26 14:57:26

Finalisti EU kviza u posjetu Kući Europe i Muzeju iluzija

U utorak 24.rujna 2019. učenici naše škole, Anja Levačić, Ivan Dokleja, Lovro Vuk i Dino Krištofić  sa svojim su voditeljem Jankom Kalšanom, prof.povijesti,  posjetili Kuću Europe i Muzej iluzija u Zagrebu. Bila je to nagrada osnovnoškolcima i njihovim mentorima, koji su sudjelovali u finalu EU kviza u proljeće 2019. godine.

U finalu EU kviza svaku je školu predstavljao  tim od tri člana i jednim zamjenskim članom, a ekipe su morale pokazati znanje u poznavanju povijesti, država, institucija i geografskih obilježja Europske unije. Osim učenika iz OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec, na izlet su išli i učenici iz OŠ Nedelišće, OŠ Orehovica, OŠ Dr.Ivana Novaka Macinec, II.OŠ Čakovec i OŠ Mursko Središće.

 Kako su sve ekipe navedenih škola iskazale zavidno znanje, osim uručenih nagrada za prvo, drugo te treće osvojeno mjesto, odlučeno je da na jesen prošire dodatno svoje znanje o EU te da posjete Predstavništvo Europske komisije u Zagrebu. Nakon održanog zanimljivog predavanja u Kući Europe, kao malo iznenađenje bio je predviđen i posjet Muzeju iluzija. Da je ovo bio ugodno proveden dan u Zagrebu, dokazuju i fotografije u nastavku…


Osnovna škola Šenkovec Čakovec