preskoči na sadržaj
Vijesti

Obavijest roditeljima!

Poštovani roditelji,

 

zdravlje i zaštita naše djece naš je prioritet. Početkom nove školske godine dočekale su nas nove situacije i nova pravila u kojima se svaka škola snalazi najbolje kako zna i umije. Moram napomenuti da je  bilo izuzetno teško izraditi operativni plan početka nastavne godine u našoj školi upravo zbog prostornih i kapacitetnih izazova koje imamo u školi, a koje je trebalo uklopiti  u upute HZJZ i MZO, kojih se moramo držati.

        


    Mi u matičnoj školi imamo 19 razrednih odjela koji su smješteni u 11 učionica plus dvorana. Imamo jednu blagovaonu  (malo veći hodnik) gdje djeca užinaju svakog „normalnog „ dana. U tu „blagovaonu“ po uputama HZJZ kod nas stane MASKIMALNO 28 učenika ili jedan razredni odjel ili dva mala. Kako je nemoguće složiti da sva djeca jedu u blagovaoni (trebalo bi po smjeni biti barem tri velika odmora, a to opet nije moguće složiti zbog toga jer moramo imati pauzu između smjena zbog dezinfekcije i čišćenja), učenici (svi osim onih koji su na satu TZK i u učionici glazbene kulture) trenutno jedu u svojim razredima.

            Kako naša škola samo ima jednu kuharicu i dvije i pol spremačice koje su raspoređene na rad u dvije smjene (gospođa koja radi na pola dolazi radnog vremena dolazi na posao od 16 do 20 sati zbog završnog  čišćenja cijele škole na kraju dana), započeli smo ovu školsku godinu promijenjenim jelovnikom gdje smo trenutno izbacili fina kuhana jela koja su se zadnjih godina kod nas kuhala tri puta tjedno. Iskreno, to mi je bila jedna od težih odluka jer sam upravo ja taj koji je u našoj školi forsirao da djeca što više jedu kuhano. To sam htio kao ravnatelj, ali kao i roditelj. No,  morali smo i moramo poštivati sve mjere koje su pred nama i probati se prvih mjesec dana priviknuti na drugačije organizacijske okolnosti.

            Jedna kuharica može pripremiti  (jer je spremala i do sada i vjerujte nije joj bilo teško), topli obrok za 150 djece po smjeni, ali je problem DISTRIBUCIJA po razredima.

            Upravo zbog toga da se ne proljeva po učionicama, hodnicima itd. jer učenici razred po razred idu po svoje užine, odlučili smo SAMO PRVI MJESEC, dok se sve skupa ne uhoda, jelovnik složiti bez tekuće hrane. Zato smo svaki dan ovaj mjesec dodali voće ili neki desert.

            Iz navedenih razloga, najljepše vas molim za razumijevanje u vezi prehrane prvih mjesec dana i nastojat ćemo u što kraćem roku vratiti jelovnik kakav je bio.

            Nadam se da će i MZO jednog dana uvidjeti da jedna kuharica nije dovoljna na 300 obroka u danu u dvije smjene. Ali i usprkos tome mi smo, kao što sam već napisao, imali tri kuhana obroka tjedno, a imat ćemo opet.

Za sve informacije u vezi bilo koje teme, svi učitelji, stručni suradnici, administrativno - tehničko osoblje i naravno, osobno ja, stojimo na raspolaganju.

 

Hvala vam na razumijevanju!

 

Ravnatelj škole:

Vladimir  Novak, prof.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 10. 9. 2020.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju