preskoči na sadržaj
Vijesti

Roditeljima i učenicima OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec

Učiteljice su Vam u nedjelju 3.5.2020. putem e-maila dostavile Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave te Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu.


Željeli smo da se što bolje informirate te da imate prave i vjerodostojne informacije tako da svi zajedno budemo svjesni svih prednosti i rizika koje nosi povratak Vaše djece u školu. Kao što ste pročitali, uvjeti su vrlo rigorozni.

 U ponedjeljak smo u školi imali dva virtualna sastanka. Na prvom sastanku bili su prisutni   pedagoginja, logopedija, knjižničarka i ja, kao ravnatelj škole. Razgovaralo se o svim aspektima povratka. Detaljno smo proučili sve upute koje ste i Vi dobili dan prije, te razradili djelomični povratak učenika u školu.

Sat i pol kasnije sastanku su se priključile i sve učiteljice razredne nastave. Na tom drugom sastanku je učiteljicama isto tako detaljno bilo prezentiran način rada i organizacija djelomičnog povratka. Naravno da smo razgovarali o svim prednostima i rizicima koje donosi povratak Vaše djece u školu te donijeli niz zaključaka. Zaključci na Aktivu razredne nastave bili su jednoglasni. A to je da bez obzira na to hoće li u ponedjeljak, 11.5.2020., doći jedan učenik ili će u svakom razrednom odjelu biti njih devetero, da sve mora biti podređeno sigurnosti, zdravlju učenika i svih zaposlenih te svih onih koji djecu dovode u školu. Naravno, rezultat svega mora biti i kvalitetno obrazovanje učenika.

Odmah po završetku sastanka Aktiva razredne nastave, učiteljicama sam poslao Izjavu koju su Vam proslijedile putem e-maila.

Taj isti dan, u ponedjeljak 4.5.2020., učiteljice su održale roditeljske sastanke u kojem su Vam prenijele sve ono o čemu smo razgovarali i na kraju dogovorili na sastancima. Bilo je puno pitanja, nedoumica, vaganja, što je apsolutno normalno u ovo vrijeme kada nam se pravila i načini života mijenjaju iz dana u dan.

Rok za predaju potpisanih  Izjava je bio utorak do kraja dana. Dakle do (24.00) i evo što ste odlučili.

 

Re.broj

Razredno odjeljenje

Broj potpisanih Izjava

 1.  

1.a

0

 1.  

1.b

0

 1.  

1.m

0

 1.  

1./2. Ž

0

 1.  

2.a

0

 1.  

2.b

0

 1.  

2.m

0

 1.  

3.a

0

 1.  

3.b

0

 1.  

3.m

0

 1.  

3.ž

0

 1.  

4.a

0

 1.  

4.b

0

 1.  

4.m

0

 1.  

4.ž

0

 

Kao što je vidljivo iz tablice, OŠ „Petar Zrinski“ Šenkovec ostaje u dosadašnjem sustavu rada na daljinu. Svi razredni odjeli rade  po istom principu kao što su radili od sada od kada je organizirana i uspostavljena (odlukom Vlade RH) nastava na daljinu.

Ovim putem želio bih se zahvaliti svim roditeljima na aktivnom sudjelovanju u ovom procesu, na odličnoj suradnji, razumijevanju, svim poslanim e-mailovima i telefonskim upitima.

Ova Vaša odluka je bila sve samo ne laka, ali sam uvjeren da ste odlučili ono što je najbolje i najsigurnije za vas, vaše dijete i sve ljude koji su uključeni u svakodnevni život vašeg djeteta.

Hvala Vam na svom trudu koji ulažete zadnjih skoro dva mjeseca. Znam da uz svoj redovni rad morate još dodatno puno vremena provesti učeći zajedno s djecom, ali sam isto tako siguran da će djeci ovo razdoblje ostati u lijepom sjećanju. Razdoblje kada su puno bili doma, u krugu obitelji.

Hvala i učiteljicama na svemu što rade i što  su napravile do sada. Vjerujte mi da je tranzicija sa redovne nastave u online nastavu zahtijevala izuzetno puno priprema i prilagodbe za sve učiteljice i učitelje te da je nastava u ovom obliku, kako za vas roditelje, djecu tako i za sve učiteljice i učitelje, puno zahtjevnija i napornija.

Nadam se da se svi skupa vidimo vrlo brzo.

 

S poštovanjem,

 

Ravnatelj škole:

Vladimir Novak, prof.

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Lidija Matoša   datum: 6. 5. 2020.

Škola za život


E-DNEVNIK

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Wikipedia

 
   


Anketa
Mislite li da ćete u ovoj školskoj godini postići bolji uspjeh nego u prošloj?

Linkovi
Portali
 • T-portal
 • Vip-portal
 • Edu.hr portal

Dnevni Tisak

Informatički časopisi
 • Enter
 • Bug

Obrazovanje
 • Škole.hr
 • E-škola
 • CARnet


Vaša pitanja
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Prometna Učilica

preskoči na navigaciju